Green Card DV2025 başvuruları yakında başlıyor!

Green Card Başvurusu! Biliyorum. Kolay bir süreç değil. Kiminiz belki de 10. defa belki de 12. defa başvuru yapacak. Fakat pes etmek yok. Her zaman bir umut vardır. Kimimiz için bu 10-12 yılı geride bırakmış olmak anlmına geliyor olsa da bazılarımız için ilk başvuruda green card çekilişini kazanmak mümkün olabiliyor. Bu tamamen sizin ya da -evliyseniz- ailenizin şansıyla alakalı bir durumdur. En azından ben böyle olduğuna inanıyor, fikirlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Green Card Başvurusu

Bu sene de -ikinci bir emirle green card programı iptal edilmezse- DV2025 green card başvuruları yapılacak. Her sene olduğu gibi yine online başvuru yapılacak olup, bunun için kimseye $1 bile vermenize gerek yok. Yapmanız gereken şey resmi internet sitesi olan https://dvprogram.state.gov sitesi üzerinden yönergeleri takip etmektir. Takıldığınız yerler olabilir. Bunun için de Youtube’da onlarca ÜCRETSİZ “green card başvurusu nasıl yapılır” videosu bulunuyor. Bunlardan birini izleyerek, green card başvurunuzu yapabilirsiniz.

Green Card, çeşitlilik vizesi olup her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden 55000 kişi ve onların ailelerinin Amerika’ya yasal bir şekilde yerleşerek, Amerika’da çeşitliliği arttırma amacıyla verilen bir vize türüdür. Her sene Ekim ayının ilk haftasında başlayan green card başvuruları, Kasım ayının ilk haftasında bitmektedir. Yani başvuru yapabilmeniz için önünüzde 30 günlük bir zaman bulunuyor. Geçen senenin (DV2024) başvuruları 5 Ekim’de başlayıp 8 Kasım’da son bulmuştu. Büyük ihtimalle bu sene de yine benzer tarihlerde başvuru yapılacaktır.

Başvurunuzun ilk yapılmış olması ya da son yapılmış olması size bir avantaj sağlamayacaktır. O nedenle ilk günden acele etmenize gerek yok. Büyük ihtimalle yoğunluk olacağından internet sitesinin sunucularında kilitlenme yaşanacaktır. Bu da siteye giriş yapmanızı ya da başvurunuzun yarıda kesilmesine neden olabilir. Tavsiyem birkaç gün en azından 1 gün bekledikten sonra green card başvurusu yapmaktır.

Ümitsiz olmayın. Sadece green card çekilişi için değil, hiç bir şeyden ümidinizi kesmeyin. Hayat bir yerden alıyorsa bir şeyleri sizden, ya başka bir şekilde daha iyisini vermek içindir yahut da alınan şeyin size zarar vermemesi içindir. Bilemezsiniz. Belki de çözemezsiniz bu denklemi. Green Card, sadece bir araçtır. Neticede kaybedeceğiniz bir şey yok.

Zamanı geldiğinde, ben de green card başvurusu nasıl yapılır başlığıyla bir video yayınlayacağım. Takipte kalınız. Merak ettiğiniz soruları buradan sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım. Boş şanslar.

www.deallusa.com

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Deall USA
Logo